Зцілені Його ранами

Олексій • 6 години назад

Зламаність. Ми бачимо її довкола себе. Ми відчуваємо її на собі: у наших стосунках, у наших снах, у наших тілах. Але понад дві тисячі років тому сталося дещо, що й досі має силу зцілити цю зламаність.

1 Петро 2:24 каже: «Він тілом Своїм Сам підніс гріхи наші на дерево, щоб ми вмерли для гріхів та для праведности жили; Його ранами ви вздоровилися».

Ісус Христос, безгрішний Син Божий, взяв на Себе тягар наших гріхів. Він поніс їх на хрест, віддавши Своє життя не за Свої провини, а за наші. У цьому суть Євангелія. Своєю жертвою Він запропонував нам шлях з темряви до Його світла – життя, перетвореного Його благодаттю.

Завдяки Христовій жертві ми отримали глибоке зцілення нашого духу; нове життя прийшло замість гріхів і темряви, які відділяють нас від Бога. Через Його рани нам пропонується прощення і нові стосунки з Богом, зцілені й цілісні.

Розуміння Його жертви перетворює нас. Ми більше не можемо жити в темряві. Зламаність може оточувати нас, але вона більше не всередині нас. Його праведність омиває нас. Його зцілення проливається через нас. Все наше життя перемінюється у відповідь на глибоку любов і жертву, яку показав нам Ісус, і на зцілення, яке Він єдиний може дати.