Високий поклик

Олексій • 2 тижні назад

“Я женусь до мети за нагородою високого поклику Божого в Христі Ісусі”. — Филип’ян 3:14
Іноді напрочуд духовні послання з’являються в найнесподіваніших місцях, наприклад, у коміксах. Видавець коміксів “Marvel” Стен Лі помер у 2018 році, залишивши в спадок таких культових героїв як Людина-павук, Залізна людина, Фантастична четвірка, Халк та багато інших.

У знаменитого усміхненого чоловіка в сонцезахисних окулярах було особисте коронне слово, яким він протягом десятиліть підписував свої щомісячні колонки в коміксах – слово excelsior (що в перекладі означає “все вище”). У твіті 2010 року Лі пояснив його значення: “Все вище до більшої слави! Це те, чого я бажаю вам щоразу, коли закінчую писати твіт!”

Мені це подобається. Усвідомлював це Стен Лі чи ні, але використання цього слова, безумовно, перегукується з тим, що апостол Павло писав у Посланні до филип’ян, коли закликав віруючих дивитись не назад, а вперед і вгору: “Та тільки, забуваючи те, що позаду, і спішачи до того, що попереду, я женусь до мети за нагородою високого поклику Божого в Христі Ісусі” (Фил. 3:13-14).

Можна легко заплутатись у жалісних спогадах або в переосмисленні минулих рішень. Однак у Христі ми покликані відмовитись від жалю та прямувати вище – до більшої Божої слави, приймаючи прощення і мету, яку Він так милостиво нам дає!

Чому ви схильні дивитися вперед або назад у своєму житті та у своїй вірі? Як відпустити минулі помилки і рухатись вперед?
Небесний Отче, дякую за прощення. Дякую за запрошення рухатись вперед, вгору і далі до Твоєї слави.
Автор: Адам Хольц