Більше, ніж родина

Олексій • 1 місяць назад

“І вони спокушалися Ним…” — Марка 6:3
Джона призначили професором у престижному коледжі. Його старший брат Девід радів за нього, втім, як і годиться братам, не втримався, щоб не подражнити Джона тим, як він одного разу повалив його на землю, коли вони були ще хлопчиськами. Джон далеко пішов у житті, але він завжди буде молодшим братом Девіда.

Іноді важко справити враження на родину, навіть якщо ви Месія. Ісус виріс серед мешканців Назарету, тому їм було важко повірити в Його особливість. І все ж вони були вражені Ним. “Що за чуда, що стаються руками Його? Хіба ж Він не тесля, син Маріїн?” (Мр. 6:2-3). Ісус же зауважив: “Пророка нема без пошани, – хіба тільки в вітчизні своїй, та в родині своїй, та в домі своїм” (в. 4). Ці люди добре знали Ісуса, втім не вірили, що Він Син Божий.

Можливо, ви виросли в побожній родині, і ваші найперші спогади включають відвідування церкви та спів гімнів. З Ісусом завжди є відчуття родинного тепла. Якщо ви вірите і йдете за Ним, то Ісус є вашою родиною. Він “не соромиться… звати [нас] братами” (Євр. 2:11). Ісус – наш старший Брат у Божій родині (Рим. 8:29), і це великий привілей!

Хіба ви не раді, що Ісус є вашою родиною, і навіть більше, ніж родина? Нехай Він стає для вас все більш особистим та особливим, у той час як ви йдете за Ним.

Як ви особисто пізнали Ісуса Христа? Що ви можете зробити, аби Він залишався для вас особливим?
Дорогий Ісусе, дякую, що привів мене в Божу родину.
Автор: Майк Уїттмер