Проблеми і віра

Олексій • 4 дні назад

“Твоя віра, о дочко, спасла тебе”. — Марка 5:34

Під час вивчення Біблії суботнім ранком один батько був спантеличений тим, що його улюблена, втім норовлива донька повернулася до міста, і через її поведінку йому було некомфортно перебувати з нею у своєму домі. Інша учасниця цієї малої групи з вивчення Біблії почувалася не дуже добре, оскільки фізичні наслідки тривалої хвороби і старіння давалися взнаки. Численні візити до лікарів не принесли жодного результату. Жінка була зневірена. За Божим задумом, саме 5-й розділ Євангелія від Марка був тим уривком, який вони вивчали того дня. І після завершення біблійного вивчення вони нарешті відчули надію та радість.

У цьому розділі говориться, що Яір, батько хворої дитини, вигукнув: “Моя донька помирає!” По дорозі до дівчинки Ісус зцілив жінку від її тривалої хвороби, сказавши: “Твоя віра, о дочко, спасла тебе” (в. 34). Яір та жінка, вірячи в Ісуса, шукали Його і не розчарувалися. Однак в обох випадках до зустрічі з Ісусом справи йшли від “поганого до гіршого”.

Незалежно від статі, віку, раси чи класу, ми всі стикаємося з ситуаціями, які ставлять нас у глухий кут і змушують шукати відповіді. Замість того, щоб дозволяти труднощам віддаляти нас від Ісуса, намагаймося, аби вони спонукали нас до глибшої віри в Того, Хто відчуває нашу віру, коли ми торкаємось до Нього (в. 30), і Хто може нас зцілити.

Яка ситуація спонукає вас шукати Ісуса? Про що ви сьогодні щиро молитесь?

Дорогий Ісусе, Ти знаєш кожну болючу ситуацію в моєму житті. Попри складність життєвих обставин, будь ласка, зроби мене сильним у вірі.

Автор: Артур Джексон