Влада Ісуса

Олексій • 2 місяці назад

“Дана Мені всяка влада”. — Матвія 28:18

Навіть після того, як Ісус звільнив мого сина Джеффа від багаторічної наркотичної залежності, я все ще турбувався. Ми багато пережили разом, і я іноді зосереджувався на його важкому минулому, замість того щоб думати про майбутнє, яке Бог для нього приготував. Батьків колишніх наркозалежних часто непокоїть думка про можливий рецидив, і ось одного разу на сімейному зібранні я відвів Джеффа вбік і сказав: “Пам’ятай про нашого ворога, бо він сильний”. “Я знаю, тату, – відповів він. – У нього є сила, але він не має влади”.

У ту мить я згадав про незрівнянну владу Ісуса, яка рятує нас від гріхів та змінює наше життя, якщо ми дивимось на Нього. Я одразу подумав про Його слова, сказані учням незадовго до того, як Він повернувся до Свого Небесного Отця: “Дана Мені всяка влада на небі й на землі. Тож ідіть…” (Мт. 28:18-19).

Розіп’ятий і воскреслий Ісус відкрив нам шлях до Бога, яким би не було наше минуле. Він володіє як нашим минулим, так і нашим майбутнім. Оскільки Ісус обіцяв бути з нами завжди (в. 20), ми можемо бути впевнені, що Він досягне Своїх цілей. Наше життя в Його надійних руках. Ісус дає нам незрівнянну надію, надію настільки велику, що ми не можемо тримати її в собі. Диявол і світ можуть тимчасово мати певну владу, втім уся влада навіки належить Ісусу.

Як влада Ісуса дає вам надію? Чим з того, що Він для вас зробив, ви можете поділитися з кимось іншим?

Дорогий Боже, дякую, що з любов’ю покликав мене до Себе. Будь ласка, приведи мене до того, до кого я можу виявити Твою любов.

Автор: Джеймс Бенкс