Ісус першим полюбив нас

Олексій • 3 тижні назад

“Ми любимо Його, бо Він перше нас полюбив”. — 1 Івана 4:19

Одного разу в дитинстві мій тепер вже дорослий син Ксав’єр широко розкинув руки і сказав: “Я ось так тебе люблю”. У свою чергу я розкинула свої довші руки і сказала: “А я ось так тебе люблю”. У відповідь Ксав’єр промовив: “А я полюбив тебе першим”. Я похитала головою. “Я полюбила тебе ще тоді, коли Бог поклав тебе в мій животик”. Очі Ксав’єра розширились. “Ти виграла”. “Ні, ми обоє виграли, – сказала я, – тому що Ісус першим полюбив нас обох”.

Поки Ксав’єр готується до народження свого первістка, я молюся, щоб вони мали сильну любов один до одного. Натомість я, готуючись стати бабусею, дивуюся, наскільки сильно я полюбила свого онука ще з тієї миті, коли Ксав’єр і його дружина сповістили нам, що чекають на дитину.

Апостол Іван стверджував, що любов Ісуса до нас дає нам здатність любити Його та інших (1 Ів. 4:19). Розуміння того, що Він нас любить, дає нам відчуття безпеки, яке поглиблює наші особисті стосунки з Ним (вв. 15-17). Усвідомлюючи глибину Його любові (в. 19), ми можемо зростати в любові до Нього і проявляти її в інших стосунках (в. 20). Ісус не тільки допомагає нам виявляти любов, але і наказує нам це робити: “І ми оцю заповідь маємо від Нього, щоб, хто любить Бога, той і брата свого любив” (в. 21). Господь завжди виявляє більшу любов, ніж ми. Як би ми не намагались, все одно не можемо перевершити Бога!

Як розуміння того, що Бог вас любить, допомогло вам любити інших? Як ви можете виявити любов до інших?

Люблячий Спасителю, дякую, що Ти першим мене полюбив, аби я могла любити інших.

Автор: Сошіль Діксон