Бог – мій помічник

Олексій • 1 тиждень назад

“Господь – мені помічник, і я не злякаюсь нікого”. — Євреїв 13:6

Мій друг Рейлі наближається до свого 85-го дня народження! Ще з моменту нашої першої розмови понад 35 років тому він для мене завжди був джерелом натхнення. Коли він нещодавно розповів, що після виходу на пенсію завершив рукопис книги і розпочав ще одну ініціативу в служінні, я був заінтригований, однак не здивований.

У свої 85 років біблійний герой Калев теж не був готовий зупинятися. Віра і відданість Богу підтримували його протягом багатьох десятиліть життя в пустелі, аби отримати обіцяну Богом спадщину. Калев сказав: “Сьогодні я ще сильний, як того дня, коли Мойсей посилав мене, – яка сила моя тоді, така сила моя й тепер, щоб воювати, і виходити, і приходити” (Єг. 14:11). Яким чином він планував перемагати? “Господь буде зо мною, і я повиганяю їх, як говорив був Господь” (в. 12).

Незалежно від віку, етапу життя чи обставин, Бог допоможе всім, хто Йому цілковито довіряє. В Ісусі Христі, нашому Спасителі, Бог став видимий для нас. Завдяки Христу Євангеліє надихає нас на віру в Бога. Ісус показав Божу турботу і співчуття до всіх, хто звертався до Нього за допомогою. Автор Послання до євреїв сказав: “Господь – мені помічник, і я не злякаюсь нікого” (Євр. 13:6). Молоді чи старі, слабкі чи сильні, ув’язнені чи вільні, бігаючі чи кульгаві – що заважає нам попросити Його про допомогу сьогодні?

Хто надихнув вас на віру в Бога? Як ви бачите Бога джерелом допомоги в усьому?

Всемогутній Боже, допоможи мені бачити Тебе джерелом допомоги в усіх обставинах.

Автор: Артур Джексон