Бог порядку

Олексій • 2 тижні назад

“Земля була пуста та порожня, і темрява була над безоднею, і Дух Божий ширяв над поверхнею води”. — Буття 1:2

Сет прийняв усі ліки, які тільки міг знайти в аптечці. Він виріс у родині, сповненій розладу та безладу, і його власне життя було хаотичним. Його мати регулярно зазнавала насильства з боку батька, поки той не наклав на себе руки. Тепер і Сет хотів “покінчити” з собою. Але тут йому спало на думку: “Куди я піду, коли помру?” З Божої милості Сет не помер того дня. Згодом після вивчення Біблії з другом він прийняв Ісуса Христа як свого Спасителя. Частково Сета привело до Бога те, що він побачив красу і порядок у творінні: “Я… бачу речі, які просто прекрасні. Хтось все це створив”.

У 1-му розділі книги Буття ми читаємо, що Бог дійсно створив усе. Хоча спочатку “земля була пуста та порожня” (в. 2), Господь усе впорядкував: “відділив світло від темряви” (в. 4), помістив суходіл посеред морів (в. 10) і створив рослинний та тваринний світ “за родом своїм” (вв. 11-12, 21, 24-25) . Сет усвідомив, що Творець неба і землі (Іс. 45:18) продовжує приносити мир і порядок у життя тих, хто присвятив себе Христу.

Життя може бути хаотичним і складним. Втім віддаймо славу Богу, бо Він “не є Богом безладу, але миру” (1 Кор. 14:33). Звернімося до Нього сьогодні і попросімо, щоб Він допоміг нам віднайти красу і порядок, які може дати лише Він.

Який хаос ви відчуваєте у своєму житті? Як Бог може допомогти вам навести в ньому лад та мир?

Боже Творець, дякую за мир та порядок, який можеш дарувати лише Ти. У Тобі навіть зламані речі стають прекрасними.

Автор: Том Фелтен