Я чую Тебе, Боже!

Олексій • 4 тижні назад

“Воротар відчиняє йому, і його голосу слухають вівці”. — Івана 10:3

Малюк Грем метушився на колінах у матері і хникав, поки лікарі вставляли йому перший слуховий апарат. За мить після того, як лікар увімкнув пристрій, Грем перестав плакати. Його очі розширились, і він посміхнувся, бо почув голос матері, яка заспокоювала його, підбадьорювала та кликала на ім’я.

Малюк Грем чув, як мати з ним розмовляє, однак йому потрібна була допомога, щоб навчитися розпізнавати її голос і розуміти значення її слів. До подібного процесу навчання запрошує людей Господь Ісус. Прийнявши Христа як свого Спасителя, ми стаємо овечками, яких Він добре знає і якими керує особисто (Ів. 10:3). Ми можемо зростати в довірі та покірності Йому, дослухаючись до Його голосу (в. 4).

У Старому Завіті Бог говорив через пророків. У Новому Завіті Ісус, втілений Бог, промовляв безпосередньо до людей. Сьогодні християни мають доступ до сили Святого Духа, Який допомагає нам розуміти і виконувати Божі слова, які Він надихнув та зберіг у Біблії. Ми можемо безпосередньо спілкуватися з Ісусом через наші молитви, а Він промовляє до нас через Святе Письмо і через Свій народ. Коли ми навчимося розпізнавати Божий голос, який завжди відповідає Його словам у Біблії, то зможемо вигукнути зі вдячною хвалою: “Я чую Тебе, Боже!”

Як Бог через Святе Письмо показав вам Себе на цьому тижні? Як звіщати Його мудрість тим, хто потребує сьогодні розради та підбадьорення?

Я чую Тебе, Боже! Будь ласка, допоможи мені приймати і ділитися істиною та любов’ю, які Ти відкриваєш мені, коли я читаю Біблію.

Автор: Сошіль Діксон