Нова заповідь любові

Олексій • 1 місяць назад

“Нову заповідь Я вам даю: Любіть один одного!” — Івана 13:34

За традицією, яка бере початок ще з тринадцятого століття, члени королівської родини у Великій Британії роздають подарунки нужденним у Чистий четвер, за день до Страсної п’ятниці. Цей звичай корениться в значенні слова “чистий”, яке походить від латинського mandatum, “наказ”. Це виконання нової заповіді, яку Ісус дав Своїм друзям у ніч перед смертю: “Любіть один одного! Як Я вас полюбив, так любіть один одного й ви” (Ів. 13:34).

Господь Ісус був лідером, Який прийняв роль раба, обмивши ноги Своїм учням (в. 5). Потім Він закликав їх наслідувати Його приклад: “Бо то Я вам приклада дав, щоб і ви те чинили, як Я вам учинив” (в. 15). Зрештою, Він віддав Своє життя, померши на хресті (Ів. 19:30). Завдяки Своїй любові та милості Він віддав Себе, аби ми могли отримати повноту життя.

Традиція британської королівської родини служити нужденним людям продовжується і далі, як символ наслідування великого прикладу Ісуса Христа. Можливо, ми не народились у привілейованому місці, але якщо ми довіряємо Ісусу, ми стаємо членами Його родини. І ми також можемо виявляти свою любов, виконуючи Його нову заповідь. Покладаючись на Божого Духа, Який змінює нас зсередини, ми можемо з турботою, підтримкою та благодаттю простягнути руку допомоги іншим.

Чи зустрічали ви лідерів, які служать іншим? Яким чином ви можете любити один одного сьогодні?

Мій Спасителю, яким великим є дар любові, дарований Тобою! Дякую, що Ти став досконалим Слугою і віддав за мене Своє життя.

Автор: Емі Бушер Пай