Говорити з Божою допомогою

Олексій • 2 місяці назад

“І розлягався голос з-над небозводу, що над їхньою головою. І коли вони ставали, опадали їхні крила”. — Єзекіїля 1:25

Зазвичай ніхто не вважає метеликів гучними створіннями. Наприклад, помахи крил одного метелика-монарха практично не чутні, але в мексиканських тропічних лісах, де багато з них починають своє коротке життя, їхні колективні помахи є напрочуд гучними. Коли мільйони метеликів-монархів одночасно махають крилами, це звучить, наче бурхливий водоспад.

Схожий опис міститься у Святому Письмі. У видінні пророк Єзекіїль побачив чотири крилаті істоти. Хоча їх було менше, ніж метеликів, він каже, що звук їхніх крил був, “як шум великої води” (Єз. 1:24). Коли створіння завмерли і опустили крила, Єзекіїль почув Божий голос, який закликав його говорити до ізраїльтян Божі слова” (Єз. 2:7).

Єзекіїлю, як і іншим старозавітним пророкам, було доручено говорити правду Божому народу. Сьогодні Господь просить нас усіх ділитися істиною про Його добрі діла в нашому житті з тими, кого Він нам посилає (1 Петр. 3:15). Іноді Божий заклик ділитися Його істиною звучатиме “гучно”, як шум водоспаду, а іноді – тихо, наче шепіт. У будь-якому разі нам треба слухати, як це робив пророк Єзекіїль – з вухами, налаштованими на те, щоб почути, що Бог хоче, аби ми розказали іншим.

Хто просить вас розповісти їм істину? Яким буде ваш відгук?

Небесний Отче, дякую за Твій заклик розповідати про Тебе.

Автор: Кірстен Холмберг