Надія за будь-яких обставин

Олексій • 10 місяців назад

“Христос умер за нас, коли ми були ще грішниками”. — Римлян 5:8

Вам доводилося робити щось у гніві, про що ви потім шкодували? Коли мій син страждав від наркотичної залежності, я одного разу наговорив йому багато грубих слів. В результаті все стало лише гірше. На щастя, потім він зустрів віруючих, які підбадьорили його словами життя та надії. А згодом він звільнився від залежності.

Навіть герой віри Мойсей робив те, про що потім шкодував. Ізраїльтяни в пустелі зіткнулися з нестачею води та почали нарікати. Тоді Бог дав Мойсеєві та Аарону суворі вказівки: “Збери громаду ти та брат твій Аарон, і скажете до тієї скелі на їхніх очах, і вона дасть свою воду” (Чис. 20:8). Але Мойсей був у гніві, через що приписав чудо не Богові, а собі та Аарону. “Послухайте ж, неслухняні, чи з цієї скелі ми виведемо для вас воду?” – сказав він, після чого виявив прямий непослух: “ударив ту скелю своїм жезлом два рази” (вв. 10-11).

Бог за Своєю милістю відкрив у скелі джерело води, проте вчинок Мойсея мав трагічні наслідки. Ні він, ні Аарон не ввійшли в землю, яку Бог обіцяв народу Своєму. Проте Господь і тут виявив милість, дозволивши Мойсею побачити землю здалека (Чис. 27:12-13).

Бог милостиво знаходить нас у пустелі непослуху. Завдяки смерті та воскресінню Ісуса Він дарує нам прощення та надію. Яким би не було наше минуле, якщо ми звернемося до Нього, Він направить нас до життя.

Як Господь виявив до вас незаслужену доброту? До кого ви можете проявити таку доброту сьогодні?

Дякую Тобі, Небесний Отче, що попри важкі обставини Ти даруєш мені вічну надію.

Автор: Джеймс Бенкс