Хвости і язики

Олексій • 1 рік назад

“Слова обмовника – мов ті присмаки”. — Приповістей 18:8

У газеті з’явилось повідомлення, що Пеп убив кота, який належав дружині губернатора. Однак він цього не робив. Його можна було звинуватити лише в тому, що він полюбляв кусати диван у маєтку губернатора.

Пеп був молодим непосидючим лабрадором-ретривером, власником якого в 1920-х роках став губернатор Пенсільванії Гіффорд Пінчот. Згодом собаку відправили до Східної державної в’язниці, де зробили його фото з ідентифікаційним номером ув’язненого. Коли про це дізнався журналіст газети, то вигадав історію про кота. Оскільки його стаття була опублікована в газеті, багато людей повірили, що Пеп дійсно був убивцею котів.

Ізраїльський цар Соломон добре знав про силу дезінформації. Він написав: “Слова обмовника – мов ті присмаки, і вони сходять у нутро утроби” (Пр. 18:8). Іноді наша гріховна людська природа спонукає нас вірити в ті речі, які не є дійсними.

Втім навіть якщо інші вірять у неправду про нас, Бог все одно може використати нас для добра. Насправді губернатор відправив Пепа до в’язниці, аби той став другом для в’язнів, і він багато років служив у ролі собаки-терапевта.

Боже призначення для нашого життя залишається незмінним, незалежно від того, що інші говорять або думають. Якщо хтось пліткує про вас, пам’ятайте, що Божа думка і Його любов до вас – ось що найважливіше.

Наскільки вас підбадьорює той факт, що на Бога жодним чином не впливають слова чи думки інших про вас? Як ви сьогодні прославите Його досконалу любов?

Авва, Отче, дякую, що зробив мене Своєю дитиною. Допоможи мені виявляти Твою любов до інших.

Автор: Джеймс Бенкс