Оберігайте своє серце

Олексій • 1 рік назад

“Над усе, що лише стережеться, серце своє стережи, бо з нього походить життя”. — Приповістей 4:23

У 1938 році угорський математик Абрахам Вальд переїхав до Сполучених Штатів. Там під час Другої світової війни він застосував свої навички у військових цілях. Військове командування намагалось віднайти способи, як захистити авіатехніку від ворожих обстрілів, і звернулось до Вальда та його колег. Намагаючись визначити місця найбільшого пошкодження літаків, науковці почали досліджувати техніку, яка поверталась на базу. Однак Вальд зрозумів, що пошкодження в літаках, які повертались, показували лише ті місця, удари по яким не були критичними. Він збагнув, що місце, яке потребувало найбільшого додаткового захисту, можна було знайти в літаках, які були збиті. Водночас ці літаки, уражені у двигун, впали і їх не можна було дослідити.

Соломон каже про необхідність берегти найуразливіше місце – наше серце. Він закликає сина “серце своє стерегти”, бо з нього походить все інше (Пр. 4:23). Божі настанови направляють нас у житті, віддаляючи від поганих рішень і зосереджуючи на важливому.

Якщо ми захистимо серце, дослухаючись до Божих настанов, то зможемо “усунути свою ногу від зла” і залишитись непохитними в подорожі з Богом (в. 27). Ми щодня заходимо на територію ворога, однак з Божою мудрістю в серці ми здатні зосереджуватися на нашій місії, аби нам жити заради Божої слави.

У чому ваше серце найбільш вразливе зараз? Як Божа мудрість може захистити вас?

Боже, будь ласка, захисти моє серце від будь-яких загроз. Ти мій притулок.

Автор: Кірстен Холмберг