Покликання бути вдячним / Олександр Колтуков

Чи легко бути вдячними? Часом дуже складно. А чи легко помічати, за що варто сказати Богу спасибі? Часто достатньо складно, якщо не виробляти в собі звичку помічати Божу турботу і дякувати за неї нашого Творця.

Сьогодні я хотів би на завершення цього року поділитися трьома причинами, які допоможуть вам і мені бути вдячними Богу і один одному за все те добре, що ми маємо в своєму житті.

І перша причина – це спасіння від гріхів, яке ми маємо через Ісуса Христа!

У Писанні ми читаємо:

«А Богові дяка, що Він Господом нашим Ісусом Христом перемогу нам дав» (1 до Коринтян. 15:57)

Часом ми не відчуваємо особливого настрою дякувати Господу, а іноді відчуваємо себе настільки погано, що замість подяки у нас народжується лише нарікання і зневіру. Але істина в тому, що незалежно від наших почуттів і від нашого настрою сьогодні, перемога , придбана Христом для вас і мене, залишається незмінною .

Розповім вам одну історію:

Вирішила одна бабуся посваритися з Богом:

– «що ж це в життя у мене все погано? Чоловік-п’яниця , дочка заміж не може вийти, син – наркоман, сама хворію … »

Прийшла в церкву , Бога не знайшла і вирішила висловити все священикові. 

– А ви Богу хто будете? – запитав він її. 

– В сенсі?

– Дочка? Матір? Бабуся? Сестра? Або, може бути, Він у вас грошей зайняв, і не віддав? Або з’їхав з квартири, не заплативши ? Або ви заплатили, а Він не зробив?

– Що це ви мені питання задаєте якісь дивні?

– Ні. Чи не дивні, це ваші претензії дивні. До речі, ви не пробували скаржитися на свої біди нашого президента?

– А йому-то з якого дива?

– А з якого дива Богу? Я вам поясню: м и називаємо Бога Царю небесний. Отже Цар, значить є Царство-держава. Ви в якій державі живете, в земній чи небесній?

– В земній звичайно

– Ну так от. Щоб очікувати втручання Бога в своє життя, потрібно мати громадянство Його Царства. А для цього потрібно виконати ряд умов: проживати на території Царства, тобто бувати в церкві, знати і виконувати Його закони і платити податки. 

– Податки?

– Так. Але тільки в валюті Царства – часом, молитвою, читанням Біблії і відвідуванням богослужінь. Всього: 24 години на тиждень. «Шість днів працюй, сьомий – Господу».  

– А менше можна?

– Не можна, більше – можна. Втім , якщо у вас буде жива віра, і щире покаяння, ви легко впораєтеся з цим завданням. І коли це станеться, я впевнений, вам не потрібно приходити сюди, щоб лаятися з Богом. Бог Своїм завжди допоможе!

Друга причина, по якій ми можемо дякувати Богові – це сила від Господа долати всі труднощі і свідчити іншим про Його любов.

«А Богові подяка, що Він постійно чинить нас переможцями в Христі, і запашність знання про Себе через нас виявляє на всякому місці!». (2 до Коринтян. 2: 14)

Якщо подивитися початок цієї глави, то можна побачити, що не всі в Коринтянської церкви було гладко. Були люди, які, називаючи себе віруючими , робили гріхи немислимі навіть для багатьох невіруючих . Павло викривав цю людину і віруючих, які робили вигляд, що нічого страшного НЕ відбувається. Природно, що такий стан в церкви не могло радувати Павла. Але саме завдяки викриттю і проповіді Євангелія ситуація змінилася . І саме за це вже в кінці цієї глави Павло дякує і прославляє Господа.

Бог дає нам тріумфувати над гріхом і потім дякувати Йому за силу Євангелія, яке здатне спасати грішників і повертати на правильний шлях тих, хто з нього звернув.

Один проповідник прийшов до старця за порадою:
– Батько, якою має бути хороша проповідь?
– Проповідь, – відповів старець, – повинна мати гарний початок і гарний кінець. Але ще важливіше, щоб кінець був близький до початку.

І третя причина, щоб нам дякувати Господу – це ті благословіння, які Бог дав нам.

«А Той, Хто насіння дає сіячеві та хліб на поживу, нехай дасть і примножить ваше насіння, і нехай Він зростить плоди праведности вашої, щоб усім ви збагачувались на всіляку щирість, яка через нас чинить Богові дяку». (2 до Коринтян. 9: 10-11)

Все чим Бог благословив вас і мене сьогодні – це наше насіння, які ми можемо з вдячністю посіяти. Велика кількість має не той , хто шкодує віддавати благословення, а той, хто щедро сіє. Адже саме Господь благословляє наші фізичні насіння, а так само і духовні, щоб ми мали ще більше можливостей послужити цим Богу і своєму ближньому.

Нам , як церкви , є за що сказати спасибі Господу. Адже Бог не тільки зберігав і продовжує зберігати багатьох з нас від коронавірусу і інших потрясінь, з якими зіткнулися дуже багато в цьому році. Бог проводить нас і зміцнює тих, вже перехворів або ще більш т . При цьому Він же і заповнює наші потреби і потреби церкви. Саме завдяки Йому в цьому році ми, як церква , змогли побудувати нову будівлю в Пустоварівці незважаючи на всі економічні труднощі в нашій країні і триваючу епідемію.

Я хотів би особливо зупинитися на деяких етапах цього будівництва – адже в цьому якось по-особливому видно Божа турбота і це одна з тих причин, за що вам і мені варто подякувати Господу.

Я дякую Богові, за те, що він дав нам можливість залити фундамент для нового будинку церкви, а це разом з роботою обійшлося в 44 039 гривень . 

Дякую Богові за те, що Він дав фінанси на заливку підлоги – 22 650 гривень .  

Дякую Богові за зроблені стіни і армопояс – 40 500 гривень , а так само за можливість придбати всі матеріали для цього – метал, газ про блок і арматуру – 65 828 гривень .    

Дякую Богові за те, що він дозволив нам накрити нову будівлю дахом, а це 52 500 гривень за робіт у і 76 736 гривень за матеріали – дошки і металочерепиці у .  

Дякую Богові, що Він дав нам фінанси на всі інші будматеріали – гідроізоляцію, вікна, двері, відсів з піском – 37 263 гривні.  

І я особливо вдячний Богу, що Він дав нам можливість пожертвувати на будівництво 339 516 гривень! 

Саме в цьому я бачу турботу і щедрість Господа, а так само щедрість вашу і всіх наших братів і сестер в Пустоварівці і навіть наших братів з-за кордону, які зробили можливим будівництво Божого храму.

Це насіння, яке Бог дозволив нам посіяти в цьому році в Пустоварівці . І я вірю, воно зросте не тільки в Божому забезпеченні тих, хто сіяв на будівництво храм, а й в врятованих душах тих, хто прийде в цей новий Божий храм.

Тому давайте церква сьогодні по особливому подякуємо Господа:

– за спасіння від гріхів, яке ми маємо через Ісуса Христа ;

– за силу від Нього для подолання всіх труднощів і можливість свідчити іншим про Його любов;

– за всі благословіння, які Бог дав нам.