Бен-Гур: історія про Христа

Олексій • 1 місяць назад


Фільм “Бен-Гур”, що вийшов у 2016 році, з тріском провалився в прокаті.

А ось блокбастер 1959 року мав грандіозний успіх. Книга, за якою його було знято, також неймовірно захоплююча. Це роман Льюїса Уоллеса “Бен-Гур: історія про Христа”, написаний у 1880 після випадкової зустрічі в поїзді.

Співрозмовником Уоллеса виявився Роберт Інгерсолл, відомий оратор і атеїст. Розмова зайшла про віру. Аргументи Інгерсолла проти існування Бога справили на письменника сильне враження. Уоллес усвідомив, що ніколи по-справжньому глибоко не вникав у духовні питання. Він вирішив не поспішати погоджуватися з Інгерсоллом, а дізнатися про християнство якомога більше.

“Інгерсолл змусив мене засоромитись свого невігластва… Я вирішив вивчити цю тему… Виконавши свій намір, я отримав результат. Це, по-перше, роман «Бен-Гур», а по-друге, переконаність у існуванні Творця та божественності Христа”.

Після семи років досліджень Уоллес переконався, що євангельська розповідь про Ісуса – правда. Завдяки цьому побачила світ книга “Бен-Гур: історія про Христа”.

А що знайдемо ми, якщо подивимося на життя, смерть та воскресіння Ісуса? Чи готові ми подібно до Льюїса Уоллеса задуматися про Христа по-справжньому? Адже якщо біблійна розповідь правдива, тоді Він дійсно воскрес. А кожен, хто повернувся зі світу мертвих, гідний того, щоб дізнатися про нього якнайбільше…