Решта нашої історії

Олексій • 1 рік назад

“Не плач! Ось Лев, що з племени Юдиного, корінь Давидів, переміг”. — Об’явлення 5:5

Понад шість десятиліть журналіст новин Пол Харві був знайомим голосом на американському радіо. Шість днів на тиждень він промовляв барвистим голосом: “Вам відомі новини, і вже через хвилину ви почуєте решту історії ”. Після короткої реклами він оповідав маловідому історію про дуже відому особистість. До самого кінця тримаючи в таїні ім’я людини або іншу важливу складову, він захоплював слухачів своєю виразною паузою і слоганом: “І тепер ви знаєте… решту історії”.

Апостол Іван побачив видіння минулого і майбутнього, яке розкривається з подібною обіцянкою. Водночас його історія починається з сумної ноти. Його охопили невпинні ридання, коли він побачив, що жодне створіння на небі чи на землі не могло пояснити, куди рухається історія (Об. 4:1; 5:1-4). Однак потім він почув голос, який дав надію на “Лева, що з племени Юдиного” (в. 5). Коли ж Іван звів свій погляд, то побачив не переможного лева, а заколеного Агнця (вв. 5-6). Незвичне видовище доповнилось хвилями поклоніння навколо Божого престолу. До поклоніння двадцяти чотирьох старців трьома хорами долучилася незліченна кількість ангелів, а потім усе небо й уся земля (вв. 8-14).

Хто б міг уявити, що розп’ятий Спаситель стане надією для всього світу, славою Бога і фіналом нашої історії.

Для позбавлення від яких страхів та печалей вам потрібна надія в Ісусі? Як розмірковування над образами переможного Лева і жертовного Агнця допомагає вам у поклонінні Ісусу?

Всемогутній Боже, Ти гідний усієї сили, слави і любові.

Автор: Мартін де Гаан