Швидкість радості

Олексій • 2 дні назад

“Це Я вам говорив, щоб радість Моя була в вас, і щоб повна була ваша радість!” — Івана 15:11

“Рухайся зі швидкістю радості”. Ця фраза спала мені на думку, коли одного ранку я молитовно обмірковував майбутній рік, і вона здалася мені влучною. Я мав схильність працювати до перевтоми, тож вирішив у наступному році працювати в приємному темпі, звільнивши місце для друзів та радісних занять.

Цей план працював… до березня! Саме тоді я уклав партнерство з університетом, аби наглядати за тестуванням курсу. Мені потрібно було набирати студентів та викладати. Отож, я почав працювати понаднормово, щоб не відставати від графіка. Як я міг тепер рухатись зі швидкістю радості?

Ісус обіцяє радість тим, хто вірує в Нього, бо вона приходить через перебування в Його любові (Ів. 15:9) та молитві (Ів. 16:24). “Це Я вам говорив, щоб радість Моя була в вас, і щоб повна була ваша радість” (Ів. 15:11). Ця радість приходить як дар через Його Духа (Гал. 5:22-25). Я зрозумів, що міг зберігати радість під час моєї зайнятості лише тоді, коли щовечора проводив час у спокійній, довірливій молитві.

Оскільки радість настільки важлива, ми маємо надавати їй пріоритет у нашому розкладі. Водночас життя ніколи не перебуває повністю під нашим контролем, тому я радий, що нам доступне ще одне джерело радості – Дух. Для мене іти зі швидкістю радості тепер означає рухатися зі швидкістю молитви, тобто знаходити час для отримання радості від її Дарувальника.

Що затьмарює вашу радість? Як ви сьогодні будете відпочивати в присутності Дарувальника радості?

Святий Дух, будь ласка, наповни мене Твоєю любов’ю, миром та радістю.

Автор: Шерідан Войсі