Маленькі чудеса

Олексій • 3 години назад

“Хто буде погорджувати днем малих речей?” — Захарія 4:10

Під час весільної церемонії наш сором’язливий друг Дейв стояв у кутку, стискаючи загорнутий у тканину довгий предмет. Коли настала його черга презентувати свій подарунок, він простягнув його нам. Ми з Еваном розгорнули пакунок і побачили вирізаний вручну шматок дерева з ідеальними концентричними колами всередині і з вигравіруваним на ньому текстом: “Деякі Божі чудеса є маленькими”. Ця дошка висить у нашому домі протягом сорока п’яти років і нагадує нам знову і знову, що Бог діє навіть у дрібницях. В оплаті рахунків. У забезпеченні їжею. У зціленні від застуди. Все це складає вражаючий список Божого забезпечення.

Через пророка Захарію Зоровавель, правитель Юдеї, отримав подібне послання від Бога стосовно відбудови Єрусалима та храму. Після повернення з вавилонського полону почався період повільного прогресу, і через це ізраїльтяни зневірились. “Хто буде погорджувати днем малих речей?” – проголосив Бог (Зах. 4:10). Він здійснює Свої бажання через нас, а іноді і всупереч нам. “Не силою й не міццю, але тільки Моїм Духом” (в. 6).

Якщо нам прикро, що ми не бачимо значної Божої роботи в нас і навколо нас, пам’ятаймо, що деякі з Його чудес можуть бути “маленькими”. Він використовує малі речі для виконання Своїх великих цілей.

Де ви бачили “маленькі” Божі чудеса у своєму житті? Як Він використовував маленькі речі, аби задовольнити ваші потреби та потреби інших?

Дорогий Боже, дякую за Твої “маленькі” чудеса в моєму житті. Допоможи мені помічати всі Твої діла!

Автор: Еліза Морган