Здорове серце

Олексій • 4 години назад

“Серце своє стережи, бо з нього походить життя”. — Приповістей 4:23

Людське серце – дивовижний орган. Ця насосна станція розміром з кулак важить від 300 до 450 грамів. Щодня серце б’ється близько 100 000 разів і перекачує сім з половиною тисяч літрів крові через сто тисяч кілометрів кровоносних судин нашого тіла! З огляду на таку стратегічну роль і велике навантаження, зрозуміло, чому здоров’я серця має вирішальне значення для благополуччя всього організму. Медицина заохочує нас до здорових звичок, оскільки стан нашого серця і якість нашого здоров’я тісно пов’язані між собою.

У той час як медична наука авторитетно говорить про наше фізичне серце, Бог із ще більшим авторитетом говорить про “духовне серце”. Він звертається до розумового, емоційного і морального “центру” нашого єства. Оскільки серце є центральним процесором життя, його потрібно берегти: “Серце своє стережи, бо з нього походить життя” (Пр. 4:23). Оберігання серця допоможе нам у нашій мові (в. 24), змусить нас бути розбірливими очима (в. 25) і вибирати найкращі шляхи для наших ніг (в. 27). Незалежно від віку чи етапу життя, якщо ми бережемо своє серце, наше життя зберігається, наші стосунки захищаються, а Господь прославляється. J

Що ваш спосіб життя та звички говорять про стан вашого серця? Якщо ви ще не просили Бога змінити ваше серце, що вам заважає зробити це сьогодні?

Дорогий Боже, досліди мене і пізнай моє серце. Створи в мені серце чисте. Дай мені сховати Твою правду у своєму серці, аби я не грішив перед Тобою.

Автор: Артур Джексон