Прохання про допомогу

Олексій • 2 тижні назад

“Всі віруючі були вкупі, і мали все спільним”. — Дії 2:44

З наближенням нашої вечірки ми з дружиною почали планувати її проведення. Оскільки прийде багато людей, чи варто просто замовити приготування їжі? Якщо ж ми будемо готувати самі, чи варто купувати мангал? Зважаючи на невелику ймовірність дощу в цей день, чи варто купувати намет? Незабаром наша вечірка стала дорогою і навіть трохи асоціальною. Намагаючись забезпечити все самостійно, ми втрачали можливість отримати допомогу від інших.

Біблійне бачення громади – це бачення, яке включає як давання, так і отримання. Ще до гріхопадіння Адам вже потребував допомоги (Бут. 2:18), і ми покликані шукати поради в інших (Пр. 15:22) та ділитися своїми тягарями (Гал. 6:2). Члени ранньої церкви “мали все спільним”, отримуючи користь від “маєтків та добра” один одного (Дії 2:44-45). Замість того, щоб жити незалежно, вони ділились, позичали, давали та отримували в прекрасній взаємозалежності.

Зрештою, ми попросили гостей принести з собою салат або десерт на вечірку. Наші сусіди принесли мангал, а друг приніс свій намет. Прохання про допомогу дозволило нам налагодити тісніші стосунки, а їжа, яку приготували інші люди, урізноманітнила бенкет і порадувала нас. Самодостатність може стати джерелом гордості. Бог же дає Свою благодать тим, хто смиренно просить про допомогу (Як. 4:6).

Що вам заважає звернутись по допомогу? Що з того, що вам зараз потрібно, ви можете просто позичити, а не купувати?

Боже, дякую, що Ти створив нас взаємозалежними створіннями. Допоможи мені жити смиренно, ділячись з іншими як власним багатством, так і своїми потребами.

Автор: Шерідан Войсі