Розкаяне серце

Олексій • 3 тижні назад

“Якщо ти, Ізраїлю, вернешся, – каже Господь, – до Мене ти вернешся”. — Єремії 4:1
Мій друг порушив шлюбні обітниці. Було боляче дивитись, як він руйнує свою родину. Шукаючи примирення з дружиною, він звернувся до мене за порадою. Я сказав йому, що він повинен запропонувати більше, ніж просто слова; він повинен бути активним у прояві любові до своєї дружини і водночас усунути будь-які прояви гріха.

Пророк Єремія давав подібну пораду тим, хто порушив свій завіт з Богом і пішов за іншими богами. Недостатньо було просто повернутися до Нього (Єр. 4:1). Їм також потрібно було підкріпити свої слова відповідними вчинками. Це означало відкинути “гидоти свої” (в. 1). Єремія сказав, що якщо люди присягнуть “правдою й правом та справедливістю”, то Бог поблагословить народи (в. 2). Проблема полягала в тому, що люди давали порожні обіцянки. Їхнє серце було далеке від цього.

Однак Богу потрібні не слова, Йому потрібні наші серця. Господь Ісус сказав: “Чим серце наповнене, те говорять уста” (Мт. 12:34). Ось чому Єремія продовжує заохочувати тих, хто до нього прислухається, приготувати ґрунт свого серця і не сіяти серед тернини (Єр. 4:3).

На жаль, як і багато інших людей, мій друг не прислухався до слушної біблійної поради і, як наслідок, зруйнував свій шлюб. Коли ми грішимо, то повинні зізнатися в цьому і відвернутися від гріха. Богу не потрібні порожні обіцянки. Йому до вподоби життя, яке дійсно узгоджується з Його волею.

У яких сферах життя ваші слова не відповідають діям? Які принципи поведінки вам потрібно змінити?
Небесний Отче, пробач, що мої вчинки не завжди відповідають тому, у що я вірю.
Автор: Метью Лукас