Використовуй мене!

Олексій • 6 днів назад

“Хто хвалиться, нехай хвалиться Господом”. — 1 Коринтян 1:31

Колись Джеймса Морріса називали “неосвіченим мирянином з гарячим серцем”, однак Бог використав його, аби привести Огастеса Топладі до рятівної віри в Ісуса Христа. Топладі, автор відомого християнського гімну “Благодатна Скеля ця”, так описував почуту ним проповідь Морріса: “Дивно, що я… наблизився до Бога… серед невеликої групи віруючих, які зібралися в сараї, і через служіння того, хто ледве міг вимовити власне ім’я. Безумовно, це діло рук Господніх, і воно дивовижне”.

Бог дійсно робить дивовижні речі в найбільш несподіваних місцях і через тих, кого ми можемо вважати “некваліфікованими” або просто звичайними людьми. У 1-му Посланні до коринтян апостол Павло нагадує нам: “Дивіться-бо, браття, на ваших покликаних, що небагато хто мудрі за тілом, небагато хто сильні, небагато хто шляхетні” (1 Кор. 1:26). Хоча коринтські віруючі були пересічними громадянами, з Божої благодаті їм не бракувало обдарованості та корисності (див. в. 7). І Бог, Який знає, як поставити хвальків на місце (вв. 27-29), діяв серед них і через них.

Ви вважаєте себе “звичайним” або навіть думаєте, що ви гірші за інших? Не турбуйтесь. Якщо ви з Господом і хочете, щоб Він діяв через вас, цього достатньо. Нехай у вашій молитві частіше звучать слова: “Боже, використовуй мене!”

Хто приходить вам на думку, коли ви думаєте про тих, кого Бог ефективно використав? Що ви можете зробити, аби змістити свій фокус з того, що ви маєте чи не маєте, на те, що Бог може через вас зробити?

Небесний Отче, прости мене за те, що я більше зосереджуюся на собі, а не на Тобі. Використовуй мене у Твоєму святому служінні.

Автор: Артур Джексон