Розкажіть, що зробив Бог

Олексій • 3 тижні назад

“Оце ми як посли замість Христа… благаємо… примиріться з Богом!” — 2 Коринтян 5:20

Мій друг по коледжу Білл Тобіас багато років служив місіонером на тихоокеанському острові. Він розповів історію про молодого чоловіка, який покинув рідне місто в пошуках щастя. Друг привів його до церкви, де той почув Добру Звістку про Ісуса і повірив у Нього як у свого Спасителя.

Юнак хотів принести Євангеліє своєму народу, який “загруз у чаклунстві”, тому шукав місіонера, який би зміг у цьому допомогти. Але місіонер сказав йому: “Просто піди і розкажи їм, що Бог зробив для тебе” (див. Мр. 5:19). Він так і зробив. У результаті декілька людей у його рідному місті прийняли Ісуса. Втім найбільший прорив стався, коли міський знахар зрозумів, що Христос є “дорога, і правда, і життя” (Ів. 14:6). Увірувавши в Ісуса, колишній знахар розповів про Нього всьому місту. Упродовж чотирьох років свідоцтво одного юнака призвело до заснування семи церков у цьому регіоні.

У 2-му Посланні до коринтян апостол Павло викладає чіткий план, як донести Євангеліє до тих, хто ще не знає Христа. Цей план збігається з тим, що місіонер сказав зробити молодому віруючому. Ми повинні бути “послами Христа”, Його представниками, так, наче через нас промовляє Сам Бог (2 Кор. 5:20). Кожен віруючий може розповісти унікальну історію про те, як Ісус зробив його “створінням новим” і примирив його з Богом (вв. 17-18). Отже, розповімо іншим про те, що Бог для нас зробив!

Що для вас означає спасіння в Ісусі? Як вам краще підготуватися до розповіді своєї історії іншим?

Дорогий Боже, будь ласка, допоможи мені поділитися своєю історією віри з іншими.

Автор: Давид Бренон