Зберігаймо духовну силу

Олексій • 3 тижні назад

“Очі Господні дивляться по всій землі, щоб зміцнити тих, у кого все їхнє серце до Нього”. — 2 Хронік 16:9

Серіал “Роккі” розповідає про молодого боксера, який долає неймовірні труднощі, щоб стати чемпіоном у важкій вазі. У фільмі “Роккі ІІІ” показано, як успішний боксер вражений власними досягненнями. Телевізійні зйомки заважають йому проводити час у спортзалі, і, як наслідок, під час чергового поєдинку його нокаутує суперник. Решта фільму – це спроба Роккі відновити свою бойову спроможність.

У духовному сенсі юдейський цар Аса втратив свою бойову перевагу. На початку свого правління він перед обличчям неймовірних труднощів завжди покладався на Бога. Коли могутні кушеяни готувалися до нападу, Аса молився: “Допоможи нам, Господи, Боже наш, бо ми на Тебе опираємося, і в Ім’я Твоє ми прийшли на цю безліч” (2 Хр. 14:10). Бог відповів на його молитву. Юдея завдала поразки ворогам і розсіяла їх (вв. 11-14).

Роками пізніше Юдеї знову загрожувала небезпека. Однак цього разу самовдоволений Аса проігнорував Бога і звернувся за допомогою до царя Арама (2 Хр. 16:2-3). Здавалося, що все спрацювало. Однак Бог не був задоволений. Пророк Ханані сказав Асі, що той перестав довіряти Богу (вв. 7-8). Чому він не покладався на Бога так, як раніше?

Наш Бог незмінно надійний. Його очі “дивляться по всій землі, щоб зміцнити тих, у кого все їхнє серце до Нього” (в. 9). Якщо ми повністю покладаємось на Господа, то відчуваємо Його силу.

З віком вам стає легше чи важче довіряти Небесному Отцю? Чому, на вашу думку, так відбувається? Як Бог може зміцнити вашу віру?

Дорогий Ісусе, допоможи мені з кожним днем все більше на Тебе покладатись.

Автор: Майк Уїттмер