Самотній голос

Олексій • 2 місяці назад

“Як живий Господь, – те, що скаже Господь, тільки те говоритиму!” — 2 Хронік 18:13

Після Паризької мирної конференції, яка завершила Першу світову війну, французький маршал Фердинанд Фош з гіркотою зауважив: “Це не мир. Це перемир’я на двадцять років”. Погляд Фоша суперечив поширеній думці, що цей жахливий конфлікт стане “війною, яка покладе край усім війнам”. Двадцять років і два місяці потому вибухнула Друга світова війна. Фош мав рацію.

Багато років назад Міхей, єдиний істинний Божий пророк в регіоні того часу, послідовно пророкував жахливі військові наслідки для Ізраїлю (2 Хр. 18:7). На противагу йому чотириста фальшивих пророків царя Ахава пророкували перемогу. Один із чиновників Ахава сказав Міхею: “Ось слова тих пророків, – одноусно звіщають цареві добро. Нехай же буде слово твоє таке, як кожного з них, – і ти говоритимеш добре” (в. 12).

Міхей відповів: “Те, що скаже Господь, тільки те говоритиму” (в. 13). І він пророкував про “Ізраїля, розпорошеного по горах, немов вівці, що не мають пастуха” (в. 16). Міхей був правий. Арамеї вбили Ахава, а його військо розбіглось (вв. 33-34; 1 Цар. 22:35-36).

Ми, послідовники Ісуса, ділимося звісткою, яка суперечить загальноприйнятій думці. Ісус сказав: “До Отця не приходить ніхто, якщо не через Мене” (Ів. 14:6). Багатьом не подобається це послання. Як кажуть люди, воно занадто ексклюзивне . Однак Христос приносить обнадійливу звістку, яка є всеохоплюючою . Він вітає кожного, хто до Нього звертається.

Якщо Дух спонукає вас щось сказати або зробити, як це виконати з любов’ю? Коли ваші власні припущення потребували Божого випробування?

Небесний Отче, будь ласка, даруй мені мудрість розпізнавати Твою істину.

Автор: Тім Густавсон