Божа любов

Олексій • 2 тижні назад

“Був Я для них, немов ті, що здіймають ярмо з-над їхньої шиї”. — Осії 11:4

Відео 2017 року, на якому батько заспокоює свого двомісячного сина, коли дитині роблять планове щеплення, привернуло увагу багатьох глядачів у світі, бо воно передає любов батька до своєї дитини. Після того, як медсестра закінчила робити щеплення, батько ніжно притиснув сина до своєї щоки, і хлопчик перестав плакати за лічені секунди. Немає нічого більш заспокійливого, ніж ніжна турбота люблячих батьків.

У Святому Письмі є багато прекрасних описів Бога як люблячого Отця, які нагадують про глибоку любов Бога до Своїх дітей. Старозавітному пророку Осії було дано послання, яке він мав передати ізраїльтянам, що жили в Північному царстві в часи розділеного царства. Він закликав їх повернутись до стосунків із Богом. Осія нагадував ізраїльтянам про Божу любов, змальовуючи Його як ніжного Отця: “Як Ізраїль був хлопцем, Я його покохав” (Ос. 11:1); “і був Я для них, немов ті, що здіймають ярмо з-над їхньої шиї” (в. 4).

Ця обнадійлива обітниця Божої люблячої турботи стосується і нас. Незалежно від того, шукаємо ми Його ніжної опіки після періоду, коли ми відкинули Його любов, чи, можливо, шукаємо Його через біль та страждання в нашому житті, Бог називає нас Своїми дітьми (1 Ів. 3:1), і для нас відкриті Його втішні обійми (2 Кор. 1:3-4).

Як ви відчули любов Бога як турботливого Отця? Які переживання ви можете принести Йому сьогодні?

Небесний Отче, дякую, що Ти називаєш мене Своєю дитиною і виявляєш до мене ніжну турботу, коли я лину до Тебе.

Автор: Ліза Самра