Радість у місті

Олексій • 3 тижні назад

“Добром праведних місто радіє”. — Приповістей 11:10

У 2022 році Франція та Аргентина зустрілися у фіналі Чемпіонату світу з футболу. Це був неймовірний поєдинок. На останніх секундах додаткового часу рахунок був нічийним – 3:3, і футбольні команди були змушені пробивати післяматчеві пенальті. Після того, як Аргентина забила переможний гол, країна вибухнула святкуванням. Понад мільйон аргентинців заповнили центр Буенос-Айреса. У соціальних мережах з’явилися кадри з дронів, які показували цю бурхливу сцену. В одному з репортажів BBC описано, як місто здригнулося від “вибуху радості”.

Радість – це завжди чудовий дар. У Книзі приповістей описано, як місто може відчувати ще глибшу і тривалішу радість: “Добром праведних місто радіє” (Пр. 11:10). Коли ті, хто справді живе за Божим задумом для людства, починають впливати на суспільство, це є доброю новиною, бо це означає, що Божа справедливість набирає сили. Жадібність зменшується. Бідні знаходять підтримку. Пригноблені захищені. Коли процвітає правильний Божий спосіб життя, тоді в місті панує радість і “благословення” (в. 11).

Якщо ми дійсно йдемо Божими шляхами, то результат стане доброю новиною для всіх. Те, як ми живемо, зробить суспільство навколо нас кращим і ціліснішим. Бог запрошує нас долучитися до Його праці по зціленню світу. Він запрошує нас приносити радість у місто.

Де ви бачите потребу в радості у вашому місті? Як ви можете принести туди Божу радість?

Дорогий Боже, допоможи мені приєднатися до Тебе, щоб нести радість іншим.

Автор: Уїнн Коллієр