Відсутність основ

Олексій • 1 місяць назад

“Помиляєтесь ви, не знавши Писання, ні Божої сили”. — Матвія 22:29

Десятиліттями компанія McDonald’s тримала лідерство у сфері фаст-фуду завдяки своєму бургеру “Чверть фунта” . У 1980-х роках конкуруюча мережа вигадала ідею скинути з трону компанію із золотими арками. A&W запропонувала бургер під назвою “Третина фунта”, більший за бургер McDonald’s, втім продавала його за тією ж ціною. Крім того, бургер A&W переміг у численних дегустаціях. Однак ця ідея провалилася. Ніхто його не купував. Дослідження показало, що споживачі неправильно зрозуміли математику і думали, що третина фунта менша за чверть фунта. Грандіозна ідея провалилася: люди не зрозуміли основ.

Ісус попереджав про те, наскільки легко забути основи. Релігійні лідери, намагаючись заманити Його в пастку і дискредитувати, висунули дивний, гіпотетичний сценарій про жінку, яка сім разів овдовіла (Мт. 22:23-28). Ісус у відповідь сказав, що проблема полягає в тому, що релігійні лідери “не [знали] Писання, ні Божої сили” (в. 29). Святе Письмо не призначене відповідати на логічні чи філософські загадки. Навпаки, його основна мета – привести нас до пізнання і любові Ісуса та до вічного життя в Ньому (Ів. 5:39). Це ті основи, розуміння яких не вистачало лідерам.

Ми теж часто пропускаємо основи. Головна мета Біблії – це наша зустріч з живим Ісусом. І було б дуже боляче пропустити її.

Чи пропускаєте ви основи Писання? Як повернутися до основ… до Ісуса?

Дорогий Боже, іноді я гублюся навіть серед хороших речей. Будь ласка, допоможи мені.

Автор: Уїнн Коллієр