Ісус в наших серцях

Олексій • 2 місяці назад

“Щоб Христос… замешкав у ваших серцях”. — Ефесян 3:17

Коли на заході США почалася хуртовина, моя овдовіла мати погодилась залишитися з нами, щоб перечекати бурю. Однак після хуртовини вона так і не повернулася до свого будинку. Мама переїхала до нас і жила з нами до кінця свого життя. Її присутність змінила нашу родину в багатьох позитивних аспектах. Вона була доступна щодня, щоб поділитися мудрістю і порадою з членами родини і розповісти історії своїх предків. Моя мати і мій чоловік стали найкращими друзями, поділяючи спільне почуття гумору та любов до спорту. Вона більше не була гостею, а стала постійним та важливим мешканцем, назавжди змінивши наші серця, навіть після того, як Бог покликав її додому.

Думаючи про це, я згадую текст з Євангелія від Івана про те, що Христос “перебував між нами” (Ів. 1:14). В оригіналі грецькою мовою слово “перебувати” означає “розбити намет”. В іншому перекладі, наприклад, сказано, що Він “оселився серед нас”.

Ми вірою приймаємо Ісуса як Того, Хто живе в наших серцях. Апостол Павло молився: “Для того схиляю коліна свої… щоб Він дав вам за багатством слави Своєї силою зміцнитися через Духа Його в чоловікові внутрішнім, щоб Христос через віру замешкав у ваших серцях…” (Еф. 3:14, 16-17).

Ісус не випадковий відвідувач, а постійний мешканець усіх Його послідовників. Відкриймо широко двері своїх сердець і привітаймо Його.

Що для вас означає відкрити своє серце для Христа? Як ви можете зробити Його більш бажаним для себе?

Люблячий Ісусе, живучи в моєму серці, уподібнюй мене Собі.

Автор: Патриція Рейбон