Навчання на помилках

Олексій • 6 місяців назад

“Усе це трапилось з ними, як приклади, а написане нам на науку, бо за нашого часу кінець віку прийшов”. — 1 Коринтян 10:11

Щоб не повторити в майбутньому помилок, подібних до тих, які зруйнували світову економіку в 1929 і 2008 роках, в Единбурзі (Шотландія) була заснована Бібліотека помилок. У ній зібрано колекцію з понад двох тисяч книг для навчання нових поколінь економістів. Бібліотека є чудовим прикладом того, як, за словами її кураторів, “розумні люди продовжують робити дурниці”. Куратори вважають, що єдиний спосіб збудувати сильну економіку – це вчитися на помилках минулого.

Апостол Павло писав у Посланні до коринтян, що для перемоги над спокусами та набуття духовних сил важливо навчатися на помилках, які Божий народ робив у минулому. Апостол наводив приклади подій із сорокарічної мандрівки ізраїльтян пустелею. Євреї впадали в ідолопоклонство, розпусту, нарікали на Бога і бунтували проти тих, кого Він поставив ними керувати (1 Кор. 10:7-10). Павло згадував ці історичні образи, щоб його читачі не повторювали ті самі помилки у своєму житті (в. 11).

Господь хоче нам допомогти. Отже, будемо навчатися на помилках – своїх та чужих, – щоб наше серце було слухняним Йому.

Яке попередження потрібно згадувати, якщо нас відвідає спокуса згрішити? Як ми можемо навчатися на своїх та чужих помилках?

Боже, допоможи мені вчитися на помилках, щоб стати слухняним Тобі.

Автор: Марвін Уїльямс