Бог несподіванок

Олексій • 1 рік назад

“І вони зараз покинули сіті, та й пішли вслід за Ним”. — Матвія 4:20

У конференц-центрі зменшили освітлення. Декілька тисяч студентів схилили голови. Проповідник промовив молитву посвячення, а потім запросив встати тих, кого Бог закликає служити в закордонних місіях. Моя подруга Лінетт підвелася зі свого місця. Я знала, що вона вирішила служити Богові на Філіппінах. Але я особисто не відчувала жодного бажання підвестися, бо вважала, що проблем вистачає і в Сполучених Штатах. Мені хотілося поширювати Божу любов у рідній країні. Однак через десятиліття я переїхала до Великобританії, щоб служити новим ближнім, яких дав мені Бог. Він закликав мене до того, на що я не очікувала, і мої уявлення про своє призначення радикально змінилися.

Господь Ісус часто дивував тих, з ким зустрічався, включаючи кількох рибалок, яких закликав іти за Собою. Почувши, що вони мають стати ловцями людей, Петро та Андрій одразу залишили свої сіті і пішли за Ним (Мт. 4:20). Подібно Яків та Іван залишили “човна та батька свого” (в. 22). Вони довірилися Ісусу і пішли за Ним назустріч невідомості.

Звичайно, Господь закликає багатьох людей працювати там, де вони перебувають, нікуди не переїжджаючи. Але в будь-якому випадку всім нам потрібно дивитися на Нього і бути готовими дивуватися новими переживаннями та можливостями служити Йому так, як ми не уявляли собі.

Які враження на вас справляють розповіді про Божі справи? Як Він вас дивував?

Люблячий Господи, Ти закликаєш людей слідувати за Тобою різними, часом дивовижними шляхами. Навчи мене чути голос Твій і відгукуватися на Твій поклик.

Автор: Емі Бушер Пай