Сила в слабкості

Олексій • 1 рік назад

“І сказав Господь до Гедеона: «Численний той народ, що з тобою»”. — Суддів 7:2

Коли моєму сину було близько трьох років, мені зробили операцію, після якої треба було місяць відновлюватись. Ще до процедури я уявляла, як лежу в ліжку, а у раковині нагромаджується купа брудного посуду. Я не розуміла, як буду турбуватись про свою енергійну дитину і як готуватиму їжу. Я зі страхом уявляла, як моя слабкість вплине на ритм нашого життя.

Бог навмисно ослабив військо Гедеона перед його битвою з мідіянітянами. По-перше, усім, хто боявся, було дозволено залишити військо, і двадцять дві тисячі чоловіків повернулись додому (Суд. 7:3). Потім з решти десяти тисяч воїнів залишитись могли тільки ті, хто для пиття черпав воду руками. Отже, лишилось триста воїнів, і цей брак військової сили не дозволяв ізраїльтянам покладатись на себе (вв. 5-6). Вони не могли сказати: “Рука моя спасла мене” (в. 2).

Бувають періоди, коли багато хто з нас почуваються виснаженими і безсилими. Коли це сталося зі мною, я усвідомила, як сильно потребую Бога. Він підбадьорював мене внутрішньо через Свого Духа і зовнішньо через допомогу друзів та родини. Я мала на певний час позбавитись власної незалежності, однак це навчило мене більше покладатися на Бога. Оскільки “сила [Його] здійснюється в немочі” (2 Кор. 12:9), нам є на Кого сподіватись, якщо ми нездатні самостійно потурбуватись про власні потреби.

Як ви на власному досвіді відчули прояв Божої сили через вашу слабкість? Як ви можете допомогти людині, яка відчуває слабкість?

Боже, допоможи мені кожного дня ще більше покладатись на Тебе і відчувати Твою силу в період труднощів.

Автор: Дженіфер Бенсон