Говоріть і далі про Ісуса!

Олексій • 1 рік назад

“І щоденно… й… безупинно навчали, і звіщали Євангелію Ісуса Христа”. — Дії 5:42

В одному інтерв’ю музикант, віруючий в Христа, пригадує, як його спонукали “менше говорити про Ісуса”. Чому? Вважалося, що музична група була б більш популярною і зібрала б більше коштів на допомогу бідним верствам населення, якби він перестав говорити, що вся його праця – про Ісуса. Однак він подумав і вирішив: “Моя ціль у музиці – поділитися моєю вірою в Христа… Я не зможу мовчати”. Отже, він сказав, “що його покликанням є розповсюдження вістки про Ісуса Христа”.

Перебуваючи в ще більш загрозливих обставинах, апостоли отримали схоже послання. Їх ув’язнили, втім ангел звільнив їх і звелів продовжувати звіщати іншим про нове життя в Христі (Дії 5:19-20). Коли релігійні лідери дізнались про звільнення апостолів і подальше проголошення Євангелія, вони їм докорили: “Чи ми не заборонили з погрозою вам, щоб про… Ім’я [Ісуса] не навчати?” (в. 28).

Натомість апостоли відповіли: “Бога повинно слухатися більш, як людей” (в. 29). Лідери знову їх побили і “наказали їм не говорити про Ісусове Ймення” (в. 40). Однак апостоли раділи, що виявились гідними постраждати за Ім’я Ісуса, і “щоденно… й… безупинно навчали, і звіщали Євангелію” (в. 42). Господи, допоможи нам наслідувати їхній приклад!

Чи забороняли вам говорити про Господа Ісуса і якою була ваша відповідь? Яким чином ви можете розповісти про Нього іншим?

Дорогий Боже, дякую за приклад апостолів та інших відважних свідків. Будь ласка, сповни мене мужністю наслідувати їхній приклад.

Автор: Елісон Кіеда