Незаслужений дар

Олексій • 1 рік назад

“Христос Ісус прийшов у світ спасти грішних, із яких перший – то я”. — 1 Тимофія 1:15

Нещодавно я була здивована, отримавши від подруги подарунок. Я не вважала, що заслужила такого чудового дарунка від неї. Вона надіслала його, коли дізналась, що я зазнала стресу на роботі. Хоча сама вона переживала значно більше стресу, ніж я, враховуючи стан її похилих батьків, непростий вік дітей, проблеми на роботі та напружені стосунки в шлюбі. Мені просто не вірилось, що подруга думала про мене більше, ніж про себе; її дарунок довів мене до сліз.

Насправді ми всі одержувачі дару, якого ніколи не можемо заслужити. Апостол Павло каже: “Христос Ісус прийшов у світ спасти грішних, із яких перший – то я” (1 Тим. 1:15). Хоча він “був богозневажник, і гнобитель, і напасник… багато збільшилась у [ньому] благодать Господа” (вв. 13-14). Воскреслий Ісус Христос надав Павлу глибоке розуміння дару благодаті. В результаті він пізнав, що означає бути незаслуженим одержувачем цього дару: він став потужним інструментом прояву Божої любові і розповів багатьом людям про те, що для нього зробив Бог.

Лише завдяки Божій благодаті ми отримуємо любов, а не засудження, милість, а не суд. Радіймо незаслуженій благодаті, дарованій Богом, і шукаймо способи виявляти цю благодать до інших.

Як ви втратили з поля зору дивовижний дар благодаті? Як благодать може знову вас вмотивувати?

Дорогий Боже, допоможи мені краще зрозуміти, що означає виявляти Твій дар благодаті до інших.

Автор: Карен Пімпо