Тримайтесь за добре

Олексій • 1 рік назад

“Любов нехай буде нелицемірна; ненавидьте зло та туліться до доброго!” — Римлян 12:9

Коли ми паркуємо машину біля пустиря і йдемо через нього додому, то майже завжди, особливо восени, приносимо на собі насіння бур’яну. Маленькі “супутники” чіпляються за одяг, взуття та речі, аби дістатися до нових місць перебування. Таким є природний спосіб розповсюдження насіння багатьох бур’янів у всьому світі.

Обережно знімаючи це насіння зі своїх речей, я часто згадую заклик апостола Павла до віруючих в Ісуса: “Туліться до доброго” (Рим. 12:9). Коли ми намагаємось любити інших, то знаємо, як це буває непросто. Втім Святий Дух допомагає нам усіма силами триматися за добре, і тому ми здатні виявляти “нелицемірну” любов (в. 9).

Насіння бур’яну неможливо просто струсити рукою. Воно міцно тримається за тканину. Якщо ми зосереджуємось на доброму і пам’ятаємо про Божі заповіді милосердя та співчуття, то з Його допомогою зможемо залишатись поряд із тими, кого любимо. Бог допомагає нам “[любити] один одного братньою любов’ю” і ставити потреби інших людей вище за власні (в. 10).

Так, бур’яни створюють проблеми. Втім вони також нагадують мені про те, що Господь покликав мене служити ближнім любов’ю і з Його допомогою “[тулитися] до доброго” (в. 9; див. також Фил. 4:8-9).

Як заклик триматися за добре може допомогти вам любити друга чи родича зі складним характером? Чому щира любов є також наполегливою любов’ю?

Господи Ісусе, нагадуй мені про необхідність всіма силами триматися за добре. Я бажаю відображати Твою любов до інших.

Автор: Катара Паттон