Праця любові

Олексій • 1 рік назад

“І все, що тільки чините, робіть від душі, немов Господеві, а не людям!” — Колосян 3:23

Ребека Лі Крамплер була першою чорношкірою американкою, яка отримала докторський ступінь в галузі медицини. Однак, за словами самої Ребеки, протягом життя (1831–1895) її “ігнорували, зневажали і вважали ні за що”. І все-таки вона залишалася вірною своєму покликанню. Багато хто ставився до неї погано через расу і стать, а вона завжди була сповнена “рішучості та мужності йти туди, куди кличе обов’язок”. Вона вірила, що турбота про жінок і дітей, а також лікарська допомога звільненим рабам – це спосіб послужити Богові. На жаль, Ребека не отримала визнання за свої досягнення при житті. Воно прийшло до неї лише через століття.

Бувають часи, коли оточуючі люди не помічають і не цінують нас. Але Святе Письмо нагадує, що коли Бог покликав нас на якусь справу, ми не повинні шукати слави земної, а робити все “від душі, немов Господеві, а не людям” (Кол. 3:23). Зосередившись на служінні Богу, ми можемо виконувати навіть найважчу працю зі старанністю та радістю завдяки Його силі та керівництву. Крім того, ми будемо менше думати про визнання від людей і чекати нагороди, яку може дати лише Господь (в. 24).

Як часто люди не помічали добро, яке ви зробили? Як ви можете, виконуючи свою роботу, зосередитись на Бозі?

Небесний Отче, дякую Тобі за покликання робити добро заради Тебе. Допоможи мені бути вірним у тому, до чого Ти мене покликав.

Автор: Кім’я Лодер (гість)