Пошук мудрої радості

Олексій • 11 години назад

“Дорогу життя Ти покажеш мені: радість велика з Тобою”. — Псалом 15:11

Пандемія перемагала. Саме так це виглядало для Джейсона Персоффа, лікаря відділення невідкладної допомоги, який присвятив себе порятунку пацієнтів хворих на коронавірус. Що допомагало йому викладатися “на повну”? У неробочий час він розслаблявся, фотографуючи щось маленьке, наприклад, окремі сніжинки. “Можливо, це звучить доволі дивно, – каже доктор Персофф, – але знаходити радість у чомусь маленькому, втім прекрасному, – це можливість возз’єднатися з Творцем, а також побачити світ таким, яким його мало хто бачить”.

Мудрий пошук радості, аби зменшити рівень стресу та підвищити стійкість, є високою цінністю в медичній професії, вважає лікар. І всім нам він дає наступну пораду: “Ви повинні дихати. Ви повинні знайти спосіб зробити вдих і насолоджуватися життям”.

Цю думку висловив псалмоспівець Давид у Псалмі 15, коли проголошував мудрість пошуку радості в Бозі: “Господь – то частина спадку мого та чаші моєї… Через те моє серце радіє та дух веселиться, – і тіло моє спочиває безпечно” (вв. 5, 9) .

Люди у спробі розслабитись роблять багато нерозумних речей. Натомість доктор Персофф віднайшов мудрий шлях – той, що вказав йому на Творця, Який дарує нам радість Своєї присутності. “Дорогу життя Ти покажеш мені: радість велика з Тобою, завжди блаженство в правиці Твоїй” (в. 11). У Ньому ми знаходимо вічну радість.

Як пошук мудрої радості благословляє ваше життя? Як читання Псалма 15 може надихнути вас визначити шляхи, якими ви знаходите радість у Бозі?

Боже, благослови мене на життєвому шляху, щоб мені мудро знаходити радість, яка бере початок у Тобі.

Автор: Патриція Рейбон