Полегшення тягаря

Олексій • 1 рік назад

“Носіть тягарі один одного, і так виконаєте закона Христового”. — Галатів 6:2

Коли жінка в нашій нещодавно сформованій групі з вивчення Біблії зазнала проблем, ми всі неочікувано для себе почали ділитися глибоким особистим досвідом. У когось помер батько. Хтось пережив розлучення. У когось народилося зовсім глухе немовля. Хтось ледве встиг вчасно привезти дитину до лікарні. Це все тягарі, які важко в собі носити. Усвідомлення власної вразливості спонукало нас відкритися одна одній. Ми разом плакали і молились. Усього за декілька тижнів ми з малознайомих людей перетворилися на близьких друзів.

Будучи членами одного Тіла, віруючі можуть особливим чином підтримувати один одного під час труднощів. Ми стали братами і сестрами в Христі, і наші взаємини не визначаються спільними інтересами чи періодом часу нашого знайомства. Ми покликані, як писав апостол Павло, “носити тягарі один одного” (Гал. 6:2). Покладаючись на Божу силу, ми слухаємо, співчуваємо, допомагаємо і молимось. Ми намагаємось “усім [робити] добро, а найбільш одновірним” (в. 10). Апостол Павло каже, що так ми виконуємо закон Христа (в. 2) – любити Бога і ближніх, як самих себе. Життєві тягарі можуть бути важкими, втім Господь дав нам церкву, аби їх полегшити.

Хто страждає навколо вас? Як ви можете сьогодні полегшити їхні тягарі?

Дорогий Боже, дякую, що якими б не були мої обставини, Ти завжди ідеш поруч зі мною. Допоможи мені виявляти цю любов і до інших людей.

Автор: Карен Пімпо